Stacks Image p8_n2

Excursie

A19213
Herford - Münster - Krefeld
Vrijdag 8 tot en met zondag 10 november 2019


€ 385,00 / € 375,00 voor Vrienden (inclusief vervoer touringcar, 2 hotelovernachtingen met ontbijt en diner, entrees, rondleidingen; exclusief verplichte annuleringsverzekering en bagageverzekering)

€ 125,00 Toeslag eenpersoonskamer
N.B.
Er is veel belangstelling om deel te nemen aan deze excursie naar Herford, Münster en Krefeld van 8 tot 10 november 2019. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

U kunt zich nu nog aanmelden. Als de excursie is volgeboekt dan worden de aanmeldingen op een reservelijst geplaatst.
Vertrekpunt 8 november 2019
09:00 uur Groningen Hoofdstation
09:15 uur Haren Postillion Hotel

Thuiskomst 10 november 2019
21:00 uur

Opgave
inschrijven op deze website of
aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of tel. 050 318 8651
Stacks Image 33
Hans Op de Beeck (1969), Location 2, 2001, MARTa Herford © Hans Op de Beeck
Stacks Image 37
Joseph Mallord William Turner (1775–1851), Peace – Burial at Sea, 1842 © Tate, London 2018
Stacks Image 45
André Derain (1880-1954), Big Ben, 1906, Troyes, Musee d'Art moderne de Troyes VG Bild-Kunst Bonn
Stacks Image 49
László Moholy-Nagy (1895-1946), C XII (Blaues Bild), 1924, Kunstmuseen Krefeld
Stacks Image 100
Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969), Haus Lange, 1928-1930, Krefeld
Vanwege mooie tentoonstellingen in Herford, Münster en Krefeld organiseert Kunst in Zicht deze driedaagse excursie naar Duitsland. We verblijven twee nachten in een hotel in het centrum van de sfeervolle stad Münster. Op het programma staan in elk geval de volgende musea.

MARTa Herford: Im Licht der Nacht - Vom Leben im Halbdunkel
Dankzij de uitvinding van de elektriciteit in de 19de eeuw verschoof de overgang steeds meer van donker naar licht. Nachtarbeid, opvallend verlichte tankstations of de drukke clubs en café’s zijn slechts enkele aspecten van deze ontwikkeling. Het schaduwrijke leven in een nacht zonder grenzen staat centraal in deze tentoonstelling die gewijd is aan de diverse facetten van een fascinerend thema. De expositie is een samenwerkingsproject van KAI 10 | ARTHENA FOUNDATION in Düsseldorf en MARTa Herford, en vindt op deze twee locaties plaats. Er worden werken getoond van onder meer Max Ernst, Rodney Graham, George Grosz, Martin Kippenberger, Amédée Ozenfant en Jeff Wall.

Turner in het LWL-Museum für Kunst und Kultur
Het Landesmuseum in Münster presenteert dit najaar Turner. Horror and Delight, waarin Turners reizen naar Zwitserland en Italië centraal staan. Turner's eerste reis naar Zwitserland in 1802 en zijn kennismaking met de Alpen betekende een fundamenteel nieuwe ervaring voor de kunstenaar. Hij benadrukte het 'sublieme' van de natuur, die met zijn elementaire kracht van bijvoorbeeld stormen en andere natuurrampen indrukwekkend, maar ook angstaanjagend kan zijn. Op een schilderij is de weergave van een ramp niet meer levensbedreigend voor de kijker: ‘Horror and Delight’ - angst en verrukking - staan hier dicht bij elkaar.
De pittoreske landschappen die Turner na zijn reis naar Italië in zijn atelier maakte, zijn ook te zien in deze tentoonstelling. Venetië was zijn favoriete bestemming. De speciale sfeer en het licht in de lagunestad inspireerden hem tot de atmosferische aquarellen van de jaren 1840.

Picasso Museum Münster
In het begin van de 20ste eeuw ontketende Henri Matisse in het Zuid-Franse vissersdorpje Collioure een revolutie in de moderne schilderkunst. De kleurrijke stijl werd door een criticus spottend ‘wild’ genoemd, wat leidde tot de geuzennaam ‘Les Fauves’ (de wilden). Het fauvisme kenmerkt zich door het gebruik van felle, nauwelijks gemengde kleuren. In de tentoonstelling Im Rausch der Farbe - Von Gauguin bis Matisse zullen 70 meesterwerken van Matisse, Derain, Braque, Van Dongen en Vlaminck te zien zijn. Ze zijn afkomstig uit de collectie die Pierre Lévy aan het Musée d'Art Moderne in Troyes schonk.

Kaiser Wilhelm Museum Krefeld
Met een grote tentoonstelling van werken uit de eigen collectie viert het Kunstmuseum Krefeld de honderdste verjaardag van het Bauhaus. Werken van Bauhaus-meesters en -studenten zoals Wassily Kandinsky, Paul Klee, Lázló Moholy-Nagy, Lyonel Feininger en Josef Albers vormen de kern van de tentoonstelling. Ook het vroege Bauhaus-album van Feininger en de kleurenpanelen gemaakt door Kandinsky voor het Kaiser Wilhelm Museum ter gelegenheid van de Farbe-beurs zijn te zien. Ook aan voorlopers van het Bauhaus, zoals de Duitse Werkbund en aanverwante kunststromingen, zoals De Stijl en het Constructivisme, zijn enkele zalen gewijd. De tentoonstelling toont de invloed van het Bauhaus op het gebied van kleur, licht en ritme, de experimentele en pedagogische benaderingen, de interdisciplinaire samenwerking en ook op het dagelijks leven.

Haus Esters en Haus Lange in Krefeld
De Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969) kreeg in 1928 van twee zijdefabrikanten in Krefeld, Dr. Josef Esters en Hermann Lange, de opdracht twee villa's te ontwerpen. De naast elkaar gelegen huizen mogen met recht ‘iconen van het modernisme’ worden genoemd. De strak geometrische villa’s werden tussen 1928-1930 gebouwd in rode baksteen en voorzien van platte daken. Terwijl de gevels aan de straatkant gesloten ogen, zijn ze aan de achterkant, naar de tuin toe, open. Daar bevinden zich ook terrassen, balkons en trappen.
© Corydalis cava 2019 | Privacybeleid